Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Snurrekake
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Snurrekake
Sjokoladekaker
Middels
Høst
INGREDIENTS
75 gr romtemperert smør
3 dl melk
25 gr fersk gjær
600 gr hvetemel
75 gr sukker
1.5 ts salt
0.5 ts kardemomme
1 stk egg til pensling
2 pose Freia Makronfyll
100 gr Freia Dronning Sjokolade eller annan Freia kokesjokolade
0.5 pose Freia Fruktblanding
Du trenger blant annet
springform 28-30cm
Total Time
 120 
Overview
12
PREPARATION METHOD
I kjøkkenmaskin: Varm opp 2 dl av melken til ca. 37 °C og rør ut den ferske gjæren i melken. Ha resten av ingrediensene i bakebollen, bortsett fra smøret og resten av melken. Kjør deigen sakte i kjøkkenmaskin i 3 minutter. Øk tempoet litt, og tilsett melken. Kjør deigen på denne måten i 5 minutter til den er blitt glatt og smidig. Sett så ned tempoet på kjøkkenmaskinen og tilsett litt og litt smør.
For hånd: Smelt smøret og avkjøl noe. Varm opp melken til ca. 37 °C. Rør ut den ferske gjæren i melken. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland inn melk, gjær og smør. Elt deigen godt i ca. 10 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted med klede over. Hev til dobbel størrelse i 30-40 minutter. Kjevle ut gjærdeigen til rektangel, ca. 1 ½ cm tykk. Bland makronfyllet etter anvisningen på posen, og smør fyllet ut over rektangelet. Hakk sjokoladen og dryss over. Legg på fruktblanding. Rull leiven sammen til en pølse, det enkleste er å rulle mot seg. Skjær opp pølsen i skiver med en skarp kniv, i ca. 3 cm tykke skiver. Legg skivene tett i tett inntil hverandre i formen. Sett formen med et håndkle over til heving på et lunt sted. Hev til dobbelt størrelse i 30-40 minutter. Pensle med melk eller et sammenpisket egg og stek kaken på 210 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Lag glasur av melis og litt vann og hell over.
Detail Tips
Pin It