-
Tertebunn:
Bland alle ingrediensene utenom egget sammen så smøret er godt fordelt. Plan inn egget raskt, uten å jobbe bor mye med deigen.
-
Kjevle deigen ut til ca 2 mm tykkelse mellom to stykker bakepapir eller plastfolie. Sett kaldt i 1 time.
-
Kle terteformene og sett tilbake i kjøleskapet. Hvis tertebunnen blir for myk til å jobbe med, ha den tilbake i kjøleskapet litt.
-
Stek tertebunnen ved 175 grader i 10 minutter. La dem avkjøles på rist.
-
Pensle tertebunnen med sjokolade smeltet over vannbad for at de skal holde seg sprø.
-
Karamellisert hvit sjokolade karamell:
Forvarm ovnen til 150 grader. Legg begge platene med hvit sjokolade på en stekeplate med bakepapir.
-
Stek sjokoladen i 10 minutter. Rør litt rundt i den og stek videre i 5 minutter. Den skal bli lys brun og litt smuldrete. Ta den ut av ovnen.
-
Kok opp kremfløte og fjern fra varmen. Hakk opp den karamelliserte hvite sjokoladen og ha i den varme fløten sammen med smør og salt. Rør dette sammen og bruk en stavmikser for å få karamellen glatt og blank.
-
Fordel den romtempererte karamellen i tertene og strø daimstrøssel oppå. La det være igjen litt karamell til pynt.
-
Ganache sjokoladefyll:
Hakk opp Freia lys kokesjokolade og ha i en bolle.
-
Kok opp kremfløte og hell over kokesjokoladen.
-
Rør med en slikkepott til massen blir glatt og begynner å tykne. Når den er avkjølt til romtemperatur, fyll i tertebunnen og sett kaldt til den er helt avkjølt.
-
Sjokolademarengs:
Pisk en glatt og blank marengs av eggehvite og sukker før du har i kakaoen. Ha marengsen på en sprøytepose og pynt toppen av kaken. Pynt med biter av daim og resten av karamellsausen.