Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Sjokolademoussekake
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Sjokolademoussekake
Freia Kokesjokolader
Sjokoladekaker
Vanskelig
Jul
Bursdag
Bryllup
Nyttår
17. Mai
INGREDIENTS
Hasselnøttbunn
3 stk eggehviter
1 dl sukker
135 gr hasselnøtter
Sjokolademousse
3 plate Freia 70% Kokesjokolade
150 gr smør
5 stk eggeplommer
3 plate gelatin
1.5 dl sterk kaffe eller espresso (varm)
5 stk eggehviter
1 dl sukker
Sjokolademarengs-stenger
4 stk eggehviter
sitronsaft
80 gr sukker
80 gr melis
2 ss Freia Regia Bakekakao
Total Time
 240 
Overview
10
PREPARATION METHOD
Bunn
Pisk eggehvite litt, tilsett sukker og pisk videre til marengs. Nøttene hakkes fint i en foodprosessor og vendes i marengsen. Bré massen i en smurt form, ca. 20-22 cm diameter. Stek ved 170 °C i ca. 20 minutter til den er gyllen. Avkjøl. Løsne bunnen langs kanten.
Mousse
Finhakk sjokoladen. Kok opp smøret og hell det over i bollen med sjokoladen. Rør med en visp til jevn blanding. Tilsett eggeplommene. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 2 minutter, klem ut vannet. Smelt gelatinen i varm kaffe, rør det inn i sjokoladeblandingen. Pisk eggehvitene lett, tilsett sukkeret og pisk videre til marengs. Ikke pisk den for stiv. Vend marengsen inn i sjokoladeblandingen og hell den over nøttebunnen i formen. Frys kaken, dette for å få pene kanter når formen skal fjernes. Før servering, sett kaken over på serveringsfat. Varm formens ytterside med hendene eller en varm klut, så kaken løsner enkelt fra formen. Sett deretter kaken i kjøleskap i 3 timer for opptining.
Marengsstaver
Pisk opp eggehvite, tilsett noen dråper sitron og sukkeret og pisk videre til marengs. Melis og kakao blandes og siktes i marengsen. Piskes videre i ca. 1 minutt. Klé et bakebrett med bakepapir. Fyll sjokolademarengsen i en stor sprøytepose med middels stor sprøytetupp (størrelse nr. 8). Hold jevnt trykk på massen og lag lange marengsstriper. Det er lurt å holde et raskt, stabilt tempo for å få stripene jevne. Stek ved 90 °C i ca. 20 minutter. Senk temperaturen til 70 °C og stek videre i ca. 30 minutter. For å teste om marengsen er ferdig stekt, bryt av en bit og avkjøl. Marengsen skal ikke være seig inni. Tas ut og avkjøles. Brekk opp i passende lengder. Legg pikekyssene på sjokolademoussekaken og dryss over melis.
Detail Tips
Denne oppskriften gir 2 bakebrett med marengsstaver. Begge brettene kan stekes samtidig med varmluft. Ett brett er nok til å pynte kaken, resten er deilig til kaffen!
Pin It