Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Sjokolademoussekake
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Sjokolademoussekake
Sjokolademoussekake oppfyller selve drømmen om en sjokoladekake. Den er heftig – mektig, saftig og smaker syndig av sjokolade. En kake for de store anledninger!
Innsendt av: Alice Hald Clark, Sandnes
Freia Kokesjokolader
Middels
Jul
Bursdag
Freia Bakeprodukter
Andre oppskrifter
Bryllup
Nyttår
Påske
INGREDIENTS
Bunn
300 gr smør
300 gr Freia 70% Kokesjokolade
5 dl sukker
6 stk egg
4 dl hvetemel
3 ts Freia Vaniljesukker
1 ts salt
Sjokolademousse
3 stk eggeplomme (r)
40 gr sukker
2.4 dl kremfløte
125 gr Freia 70% Kokesjokolade
Sjokoladekrem
80 gr Freia Dronning Sjokolade
350 gr smør
350 gr melis
100 gr Philadelphia Original
4 ss Freia Regia Bakekakao
2 ss kaffe
Du trenger blant annet
2x24 cm springformer
Total Time
 90 
Overview
Sjokolademoussekake oppfyller selve drømmen om en sjokoladekake. Den er heftig – mektig, saftig og smaker syndig av sjokolade. En kake for de store anledninger!
Innsendt av: Alice Hald Clark, Sandnes
16
PREPARATION METHOD
Bunn
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland resten av det tørre og sikt det inn i eggedosisen.
Smelt margarin/smør og Freia 70% Kokesjokolade og bland det inn.
Stekes i to 24 cm former ved 175 °C i 30 minutter. Må ikke stekes i varmluft, og ikke lenger enn 30 min.
Ta bunnene ut av ovnen selv om de ikke virker ferdigstekt. La dem hvile i kjøleskapet et par timer. De kan gjerne lages dagen før bruk.
Sjokolademousse
Smelt Freia 70% Kokesjokolade.
Ha eggeplommene i en skål og tilsett sukker mens du pisker lett.
Kok opp 0,4 dl fløte og tøm det over eggeplommene mens du visper lett.
Pisk krem av resten av fløten og vend den forsiktig inn i sjokolade/eggeblandingen når den er blitt kald (35-40 °C).
Sjokoladekrem
Smelt Dronning Sjokoladen og avkjøl litt. Pisk smør og Philadelphia kremost sammen.
Tilsett kakao, melis og kaffe vekselvis og ha i smeltet sjokolade til slutt.
Legg den ene kakebunnen på et fat og fordel sjokolademoussen oppå.
Legg den andre bunnen oppå og dekk hele kaken med et lag sjokoladekrem.
Ha resten av kremen i en pose med en liten metalltupp og lag små rosetter rundt kanten nede og oppå kaken, samt en litt større midt på kaken. Pynt med ferdig sjokoladedekor.
Detail Tips
Vil du gjøre kaken ekstra fin, kan du lage din egen sjokoladepynt:
Smelt 125 g Freia 70% Kokesjokolade og bre massen utover et bakepapir.
Når den er stivnet, deler du opp med et pizzahjul i 28 like store trekanter, ca. 10 cm lange og 3 cm brede.
Pynt platene med små sjokoladedråper. (Ha litt sjokolade i en pose og smelt i vannbad. Klipp et lite hull i posen).
Når sjokoladen er helt stiv, setter du platene langs kanten og oppå kaken.
Pin It