Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Sjokoladekake
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Sjokoladekake
Freia Kokesjokolader
Sjokoladekaker
Middels
Desserter
Høst
Bursdag
Freia Bakeprodukter
Sommer
Andre
INGREDIENTS
Sjokoladebunn:
140 gr smør
100 gr Freia Dronning Sjokolade
4 egg
200 gr sukker
2 ts Freia Bakepulver
1 ts Freia Vaniljesukker
1 ss Freia Regia Bakekakao
140 gr hvetemel
Sjokoladekrem:
150 gr Freia Kokesjokolade 70%
225 gr romtemperert smør
100 gr melis
friske bær som jordbær og blåbær, og gjerne litt frisk mynte
Total Time
 65 
Overview
8
PREPARATION METHOD
Sett ovnen på 175 grader og smør en springform på 20-23 cm diameter.
Grovhakk sjokoladen og smelt smøret. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha sjokoladen i smøret. Vent et par minutter og rør rundt til sjokoladen har smeltet.
Pisk en tykk og lys eggedosis av egg og sukker. Pisk lenge, gjerne 10 minutter.Rør alt det tørre sammen og sikt i eggedosisen. Hell i sjokoladesmøret og vend forsiktig men godt sammen, så det ikke er noen luftlommer i røren med mel.
Hell røren i formen og stek i 30-45 minutter, avhengig av hvor stor formen er. Sjekk etter 30 minutter med en grillpinne ved å stikke den midt i kaken. Hvis den ikke kommer tørr ut, må kaken steke lenger.
Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side. Pisk melis og smør til en lys og luftig krem. Pisk inn sjokoladen. Hvis kremen blir for løs å jobbe med kan du sette den i kjøleskapet i 10 minutter.
Du kan dele bunnen i to og ha sjokoladekrem og bær både mellom lagene, eller gjøre det enkelt og ha all kremen og bærene på toppen av kaken. Ha rikelig med friske bær på kaken og gjerne litt frisk mynte.
Detail Tips
Pin It