Sjokoladeboller on the Ritz
-
-
EASY
Kategori:
Anledning:
Sjokoladeboller on the Ritz
- Lett
- Bursdag
- Andre
- Barnebursdag
INGREDIENTS
- Marengs
- 4 stk eggehviter
- 300 gr sukker
- 6 plater gelatin
- 0.5 dl vann
- 16 stk Ritz kjeks
- Sjokoladetrekk
- 200 gr Freia Dronning Sjokolade eller Freia Hvit Sjokolade
- 15 gr Delfiafett eller kokosfett
- Pynt
- 100 gr Freia kakepynt etter eget ønske
- Du trenger
- kjøkkenmaskin med piskeris, rist
PREPARATION METHOD
-
Marengs
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Pisk eggehvitene halvstive på middels fart, spe i litt og litt sukker. Når alt sukkeret er i, pisk i 3 minutter, til marengsen er seig og blank. Varm opp vannet og løs gelatinen opp i det. Hell gelatin i en tynn stråle ned i marengsen og pisk godt sammen. Ha marengsen i en sprøytepose, gjerne med en glatt tyll (sprøytetupp). Sprøyt ut topper rett på bakepapir (glutenfri) eller rett på en Oreo eller Ritz kjeks. La marengsen stå og sette seg litt, er den uten kjeks: sett den i kjøleskap.
-
Sjokoladetrekk
Smelt sjokoladen over vannbad i en bolle og tilsett kakaofett/delfiafett. Sjokoladeboller uten bunn av kjeks settes på rist med et brett under. Hell smeltet sjokolademasse over. Sjokoladeboller med kjeksbunn; Hold tak i bunnen på kjeksen og dypp marengsen opp/ned i sjokoladen. Renn litt av før den snus rett vei og settes på brett.
-
Pynt
Om ønskelig så dryss over Freia kakepynt eller kokos før sjokoladen stivner.
Detail Tips
-
- Glutenfri: Lag kokosboller uten kjeks eller med glutenfri kjeks.
-
- Laktosefri: Lag kokosboller på Ritz kjeks og med mørk sjokolade.