Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Sjokolade og karamellpai
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Sjokolade og karamellpai
Imponer med denne kjempegode sjokolade og karamellpaien! Paien har sprø mørdeigsbunn, myk og kremet karamellfyll og silkemyk smidig sjokoladeglasur av Freia Melkesjokolade. Paien er toppet med sprø Daim og ett lett dryss havsalt.
Middels
Høst
Desserter
Freia Bakeprodukter
Morsdag
Farsdag
Nyttår
Påske
INGREDIENTS
Paibunn
300 gr mel
125 gr melis
1 ts Freia Vaniljesukker
1.5 stk egg
250 gr smør
Karamellfyll
75 gr sukker
1.5 dl fløte
180 gr Freia Hvit sjokolade
1 ss smør
3 plater gelatin
0.5 ts flaksalt
Glasur
225 gr Freia Smelt Melkesjokolade
45 gr smør
1.3 dl fløte
Pynt
60 gr Freia Daim (to små plater)
1 ss pistasjenøtter
Du trenger
paiform ca. 26 cm, kjelve, kjøkkenmaskin med grind, tykkbunnet kjele, visp, slikkepott
Total Time
 120 
Overview
Imponer med denne kjempegode sjokolade og karamellpaien! Paien har sprø mørdeigsbunn, myk og kremet karamellfyll og silkemyk smidig sjokoladeglasur av Freia Melkesjokolade. Paien er toppet med sprø Daim og ett lett dryss havsalt.
14
PREPARATION METHOD
Paibunn
Ha mel, melis, og smør i kjøkkenmaskin med grind, og kjør dette sakte sammen. Ha forsiktig i egg, og kjør deigen sammen. Pakk i plastfolie, og legg i kjøleskap i min. 20 minutter. Ta ut deigen og la den temperere seg litt på benken. Bruk godt med mel for å kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse. Fór formen med deigen, og kutt av det overflødige. Dekk bunnen med aluminiumsfolie og fyll den med ris eller tørkede erter. Dette gjør man fordi kanten ikke skal synke ned eller deigen skal boble opp under steking. Stek bunnen ca. 12 minutter på 180 °C , ta vekk erter/ris og folie. Stek videre til den er gylden, ca. 5 minutter til. Avkjøl.
Karamell
Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Smelt ned sukker til karamell i en lite stekepanne eller tykkbunnet kjele, uten å røre for mye. Rør fløten forsiktig inn, slik at det ikke dannes klumper. Tilsett hakket hvit sjokolade og smør, rør dette glatt. Kryst ut alt vannet av gelatinen, ha i kjelen og rør til massen er helt jevn. Hell over paiskallet, dryss over salt og sett kaldt til karamellen er stiv.
Glasur
Varm opp fløte til kokepunktet og ta kjelen av platen. Tilsett sjokoladebiter og rør glatt, rør inn smør, fortsett og rør til massen er glatt. Helles over karamellokket og strykes glatt utover.
Pynt
Dryss over hakket Daim og pistasjnøtter. Sett kaldt minimum 2 timer før servering.
Detail Tips
Hell gjerne over litt karamellsaus før servering.
Server gjerne med litt is ved siden for en fullverdig dessert.
Pin It