Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Regnbuekake
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Regnbuekake
Middels
Desserter
Freia Gelé
Barnebursdag
INGREDIENTS
2 pakker Freia Jordbærgelé
2 pakker Freia Appelsingelé
2 pakker Freia Sitrongelé
2 pakker Freia Kiwigelé
2 pakker Freia Pasjonsfruktgelé
1 stort beger neutral yoghurt
Total Time
 400 
Overview
10
PREPARATION METHOD
Til denne oppskriften trenger du en helt tett form som rommer 2 liter eller mer. En springform er ikke tett nok, men til denne oppskriften kan du bruke det utroligste. Vi brukte en gammel iskremform, men til og med en gryte kan fungere. Det du trenger mest av er tid.
Start med den fargen du ønsker øverst på kaken. Vi laget kaken i rekkefølgen som ingredienslisten.
Kok opp 2 dl vann og trekk vekk fra varmen. Rør ut 1 pakke med rød gele til pulveret er helt oppløst. Ha geleen i formen og sett formen kaldt. Du kan sette den i kjøleskapet eller fryseren, men pass på at den står helt rett. Begynn med neste pakke gele så den er romtemperert når det første laget har satt deg. Tilbered en pakke til med rød gele med 2 dl vann. Ha 1 stor ss yoghurt i en liten skål. Hell litt gele i bollen og pisk gele og yoghurt godt sammen. Ha yoghurten over i kjelen med resten av geleen. På den måten unngår du små hvite klumper i den ferdige geleen.
Når det første laget med gele har stivnet helt, heller du i den lyse røde geleen.
Gjenta vekselsvis mellom gele og gele med yoghurt i den rekkefølgen som pakkene er skrevet opp. Med rødt først og lilla med yoghurt som siste lag. La formen stå kaldt i et par timer så du er helt sikker på at den er helt fast.
Ha litt lunken vann i en kum. Løsne geleen forsiktig øverst i formen med en kniv. Finn et serveringsfat som passer. Gjerne et som er noe bredere enn formen for geleen vil skli litt utover når den er hvelvet. Dypp formen i vann i noen sekunder til geleen så vidt begynner å smelte i kanten. Legg fatet over formen og vend fatet og formen. Hvis geleen ikke løsner med det samme er det ofte på grunn av vakuum i formen. Fortsett å holde formen opp ned og rett over fatet. Bruk den ene hånden til å «trekke» geleen litt vekk fra kanten på den ene siden. La slipper det luft inn langs kanten og geleen løsner. Server gjerne med vaniljesaus.
Detail Tips
Pin It