Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Pekan- og mandelpai
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Pekan- og mandelpai
Pekan- og mandelpai er en utrolig smakrik pai, basert på den amerikanske tradisjonsdesserten, som blant annet serveres på Thanksgiving. Denne oppskriften er en fantastisk kombinsajon av søtt og salt, mukt og sprøtt. Enjoy!
Halloween
Middels
Høst
Desserter
Jul
Bursdag
Sommer
INGREDIENTS
Mørdeigsbunn
300 gr hvetemel
125 gr melis
2 stk egg
250 gr romtemperert smør
1 pk Freia Hakkede Mandler
Pekan og mandelfyll
90 gr smør
125 gr mykt brunt sukker
3 stk egg
1 dl lønnesirup
1.5 dl lys sirup
4 dråper romessens
0.25 ts salt
2 pk Freia Mandelskiver
200 gr peanøtter
Karamellpudding
1 pose Freia Karamellpudding
Karamellkokt ananas
1 stk ananas
5 ss Freia Karamelltopping
Total Time
 240 
Overview
Pekan- og mandelpai er en utrolig smakrik pai, basert på den amerikanske tradisjonsdesserten, som blant annet serveres på Thanksgiving. Denne oppskriften er en fantastisk kombinsajon av søtt og salt, mukt og sprøtt. Enjoy!
12
PREPARATION METHOD
Bunn
Ha alt i en kjøkkenmaskin med krok/grind.
Bland sammen på sakte fart, stopp så fort deigen henger sammen.
Pakk deigen i plast, og la den hvile en times tid på ett kaldt sted.
Ta ut deigen, og la den temperere seg litt. Kjevle ut deigen, og fôr en paiform med den.
Legg et lag aluminiumsfolie over deigen, og hell over tørkede erter eller ukokt ris. Stek på 180 °C i ca. 20 minutter, ta av folien og stek i 5 minutter til.
Fyll
Rør smør og sukker luftig og kremete, tilsett sirup.
Ha forsiktig i salt, romessens og tilslutt pisket egg.
Hell over mørdeigsbunnen, og stek i ca. 45 minutter på 170 °C til fyllet er stivt. Avkjøl.
Lag karamellpudding etter anvisning på pakken. Hell så mye pudding på paien som det er plass til, ca. 3/4 av mengden.
Sett kaldt minimum 2 timer før servering.
Fjern skall og kjerne på ananasen og kutt den i terninger. Varm opp karamelltoppingen i en panne, og kok ananasen mør i dette. Her kan det også gjerne tilsettes rom, vanilje eller frisk ingefær. Pynt paien med karamelliserte ananas, ev. valnøtter og granateplekjerner.
Detail Tips
Pin It