Pavlova med karamellkrem

Pavlova med karamellkrem
  • Middels
  • Bursdag
  • Andre
  • Valentine' s Day
  • Sommer
INGREDIENTS
  • Marengsmasse
  • 8 stk eggehviter
  • 1 ts salt
  • 500 gr sukker
  • 4 ts maizena
  • 2 ts hvitvinseddik
  • Topping
  • 5 dl kremfløte
  • 3 ss Freia Karamelltopping
  • jordbær
  • Freia Rød Saus spiseklar
  • Total Time 120 

Overview

      Pavlova-kaken er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Festkaken er laget av luftig marengs toppet med krem og friske bær, og gjør stas på enhver forsamling. Utfordringen med denne kaken er å få marengsen riktig - den skal være sprø utenpå, og myk inni. Det gjelder å steke den lenge, på ikke for sterk varme. Tradisjonelt er Pavlova en stor kake toppet med vaniljekrem, men i denne oppskriften har vi laget porsjonskaker og brukt karamellkrem i stedet. En perfekt sommerdessert!
      8

PREPARATION METHOD

  • Bunn

    Pisk eggehviter og salt stivt på middels fart og ha i sukkeret litt etter litt. Ha i eddik og maizenna.
  • Legg mareng på et bakepapir, og form det til et lite rede, med et lite søkk i midten.
  • Stek bunnene på 160 °C i 1 time. Skru av ovnen og la bunnene stå til de er avkjølt, da blir de sprø på utsiden og myke inni.
  • Til servering

    Bland karamelltopping i fløten og pisk den stiv.
  • Legg en stor skje midt på marengsen. Pynt med jordbær og hell over rikelig med rød saus.

Detail Tips