Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Pavlova med sjokolade
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Pavlova med sjokolade
Marengsen kan lages flere dager i forveien og er fin å lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnen i en stor lufttett boks i romtemperatur. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.
Freia Kokesjokolader
Middels
Desserter
Høst
Bursdag
Freia Bakeprodukter
Andre oppskrifter
Sommer
Andre
INGREDIENTS
4 eggehviter
1 klype salt
225 gr sukker
2 ts Freia Vaniljesukker
1 ss maizena
1 ts sitronsaft
50 gr Freia Dronning Sjokolade
2 ss Freia Regia Bakekakao
3 dl kremfløte
3 dl vaniljekrem
rikelig med friske bær som jordbær, bringebær, blåbær og rips
Total Time
 70 
Overview
Marengsen kan lages flere dager i forveien og er fin å lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnen i en stor lufttett boks i romtemperatur. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.
8
PREPARATION METHOD
Forvarm ovnen til 225 grader. Visp eggehviter og salt til i en bolle av glass eller metall. Bruk helst en kjøkkenmaskin for her skal det vispes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.Rør forsiktig inn maizena, vaniljesukker og sitronsaft.
Ha røren på et bakebrett med bakepapir og form marengsen til en sirkelrund form med en fordypning midten. Så har du en fordypning der du legger krem og bær senere. Smelt sjokoladen over vannbad og ringle det over marengsen. Stryk sjokoladen forsiktig ut på enkelte steder og dryss over kakao med en fin sikt eller tesil.
Sett stekeplaten nesten nederst i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 50 minutter og skru av ovnen. La marengsen stå i ovnen til ovnen er kald.
Visp fløten til krem og visp inn vaniljekrem. Legg marengsen på et kakefat og hell over kremen. Legg på rikelig med bær og server.
Detail Tips
Pin It