-
Bunnen:
Pisk eggehvitene til mykt skum før du tilsetter sukkeret litt etter litt. Pisk på full styrke i ca 15 min.
-
Rør forsiktig inn maizena og hvitvinseddik.
-
Smelt sjokoladen over vannbad. Bre marengsen utover en langpanne med bakepapir, men ikke helt ut til kanten. Hell halvparten av den smeltede sjokoladen i siksak over marengsen så det blir striper av sjokolade. Bruk en slikkepott og lag noen fine mønster i marengsen ved å dra den gjennom sjokoladen på kryss og tvers.
-
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1,5 time. (Dette kan gjøres flere dager før den skal brukes, bare pass på at den oppbevares tørt, gjerne i en lufttett boks.)
-
Marinerte bær:
Kok opp en sukkerlake av sukker og vann. Ha i kanel og rosmarin og la de trekke i laken før du helle den over kirsebærene. La gjerne stå over natten for ekstra smak.
Det er også mulig å kjøpe ferdig kirsebærkompott, eller kompott av andre bær.
-
Kremen:
Pisk fløte, seterrømme og vanilje til en myk krem.
-
Bre kremen utover marengsbunnen og topp med resten av den smeltede sjokoladen, marinerte kirsebær, sirup fra bærene, friske bjørnebær og kvaster av rosmarin.