Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Pai til dessert
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Pai til dessert
Freia Kokesjokolader
Middels
Desserter
Freia Topping
Bursdag
17. Mai
Sommer
Fastelavn
INGREDIENTS
Paibunn
75 gr smør
150 gr hvetemel
3 ss vann
100 gr Freia Lys kokesjokolade
Hvit sjokoladekrem
200 gr Freia Hvit sjokolade
3 dl kremfløte
3 stk eggeplommer
1 ss maizena
Dekor
Freia Sjokoladesaus
2 stk appelsiner
Total Time
 45 
Overview
12
PREPARATION METHOD
Paibunn
Bland smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og grovhakket kokesjokolade og bland den raskt til en fast deig. Kle sider og bunn i en godt smurt paiform og sett den kjølig i 1-2 timer. Paiskallet stekes ved 200 °C i 10-15 min. I paiform ca. 24 cm diameter på nederste rille.
Hvit sjokoladekrem
Smelt sjokoladen til kremen i vannbad sammen med 3 ss av fløten. Ha eggeplommene, maisennamel og 1 dl av kremfløten i en kjele og kok opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Sett sjokoladeblandingen kaldt. Pisk resten av fløten til krem og vend den forsiktig i den avkjølte sjokoladeblandingen.
Dekor
Fordel sjokoladekremen i paiskallet. Sprut litt sjokoladetopping eller dypp litt smeltet sjokolade på toppen. Bruk en gaffel og dra sausen utover slik at du får dekorative sjateringer. Pynt til slutt med fileter (skinnfrie båter) av appelsin. Paien bør spises med en gang den er fylt - da holden den seg sprø.
Detail Tips
Pin It