Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Overaskelsen
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Overaskelsen
Dette er en spesiell men god kake som de fleste liker! Her er det mange forskjellige ingredienser, som passer utrolig godt sammen. Kaken er lett og lage, og kan pyntes etter egne ønsker.
Lett
Kaker
Sjokoladekaker
Bakekonkurranse
INGREDIENTS
200 gr kokosmasse
1.3 dl Puffet ris
2 stk Egg
2 stk eggehviter
2 dl sukker
3 stk eggeplommer
35 gr sukker
8 dl Kremfløte
430 gr Freia Dronningsjokolade
100 gr Delfia fett
100 gr Freia Melkesjokolade
175 gr melis
Total Time
 130 
Overview
Dette er en spesiell men god kake som de fleste liker! Her er det mange forskjellige ingredienser, som passer utrolig godt sammen. Kaken er lett og lage, og kan pyntes etter egne ønsker.
12
PREPARATION METHOD
Start med å lage sjokoladekremen:
Varm opp 5 dl fløte til kokepunktet. Ha 230 gram Dronningsjokolade i en blender og kjør det til små biter. Hell over den varme fløten litt og litt. Tilsett vaniljeekstrakten. Ta blandingen over i en miksebolle og sett den kald i 1 - 2 timer, mens du rører hvert 30 min. Når den er blitt noenlunde stiv mikser du den slik at den blit fluffy
Så begynner du på kokosbunnen:
Sett ovnen på 180 grader. Pisk eggehvitene og 2 dl sukker til en stiv masse, slik at du kan snu bollen på hodet uten at det renner. Ha oppi kokosmassen. Stekes i ca 10 - 15 min, den skal bli gyllen men ikke hard. Når den er ferdig setter du den til avkjøling
Lag så sjokolademoussen:
Ha eggeplommene og 35 gr sukker i en skål og pisk det lett med en visp. Kok opp 0,5 dl av fløten og ha oppi eggeplommene mens du visper lett. Smelt 200 gr Dronningsjokolade og ha den oppi eggeblandingen. Pisk krem av resten av fløten (2,5 dl) og vend det forsiktig inn i sjokolade og eggeblandingen. Sett i kjøleskapet til kokosbunnen er kald.
Til slutt lages puffetris bunnen:
Smelt delfiafett og 100 gram melkesjokolade sammen, settes til avkjøling. Pisk eggedosis av egg og melis, før du rører inn sjokoladen/delfiafettet. (kan ha oppi 2ss kaffe om du ønsker) Ha puffetrisen oppi en form (samme størrelse som kokosbunnen) Har du noe til overs kan du ta resten i muffinsformene. Settes til avkjøling i kjøleskapet.
Oppbygning av kaken:
Kokosbunnen skal være helt i bunnen, ta på sjokolademousse og legg på puffetrisbunnen. Ha på sjokoladekrem rundt og på toppen. Dekorer etter eget ønske.
Detail Tips
Tips
Er også god med ferske jordbærbiter inni! :-)
Pin It