Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Ostekake med gelelokk
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Ostekake med gelelokk
Middels
Desserter
Ostekaker
Bursdag
Freia Gelé
INGREDIENTS
1 pk gul Freia Sitrongelé
2.5 dl vann
250 gr søt havrekjeks (f.eks digestive)
100 gr smeltet smør
3 dl lettrømme eller crème fraiche
250 gr neutral kremost
75 gr melis
3 dl kremfløte
1 pk Freia Jordbærgelé
2.5 dl vann
friske jordbær (kan sløyfes)
Total Time
 210 
Overview
8
PREPARATION METHOD
Kok opp vann og rør ut en pakke gul gele. La avkjøles til romtemperatur.
Knus kjeksen til smuler i en foodprosessor. Hvis du ikke har den type kjøkkenmaskin kan du putte kjeksene i en brødpose, lukke posen og slå kjeksen til smuler med en kjevle. Ha smulene over i en bolle og rør inn det smeltede smøret. Smør en springform på ca 20 cm diameter. Klipp ut en sirkel av bakepapir og ha i bunnen av formen. Hell i kjekssmulene og trykk ut i formen så du får en jevn bunn. Sett kaldt.
Rør rømme, kremost og melis slett. Pisk kremfløten til krem. Ha 2 ss av ostekremen i geleen og rør det godt ut. Rør så geleen ut i bollen med resten av ostekremen. Vend inn den piskede kremen og hell over i springformen. Sett kaldt og la stå til kaken er helt stiv.
Kok opp 2,5 dl vann og rør ut den røde geleen. Avkjøl til romtemperatur. Rens jordbær og skjær de i skiver. Legg jordbær ut over ostekaken og hell over den røde geleen. Sett kaldt til den røde geleen har stivnet.
Detail Tips
Pin It