Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Nemesis Dessertkake
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Nemesis Dessertkake
Mektig glutenfri sjokoladekake. Kaken er spesielt saftig og rik i smaken, ettersom den lages med fyldig Freia Selskapsjokolade, uten mel og stekes i vannbad. Dette er en kake som godt kan serveres som dessert.
Freia Kokesjokolader
Sjokoladekaker
Middels
Høst
Morsdag
Farsdag
Påske
INGREDIENTS
225 gr smør
300 gr sukker
5 stk egg
1 dl vann
375 gr Freia Selskaps Sjokolade
Du trenger blant annet
bolle , miksmaster, kjele, springform, bakepapir, aluminiumsfolie
Total Time
 90 
Overview
Mektig glutenfri sjokoladekake. Kaken er spesielt saftig og rik i smaken, ettersom den lages med fyldig Freia Selskapsjokolade, uten mel og stekes i vannbad. Dette er en kake som godt kan serveres som dessert.
12
PREPARATION METHOD
Forvarm stekeovnen til 160 °C med vannbad.
Ha bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) og smør kantene på formen.
Legg aluminiumsfolie rundt formen på utsiden, slik at den blir helt vanntett når den stekes i vannbadet.
Eggene og 1/3 av sukkeret piskes til stiv eggedosis (ca. 10 minutter med miksmaster).
Kok opp resten av vannet og sukkeret i en kjele til sukkeret er oppløst.
Finhakket sjokolade tilføyes i den varme sukkerlaken sammen med smøret og røres til det blander seg.
Avkjøl blandingen litt før den helles i eggedosisen mens den fortsatt piskes på lav hastighet. Pisk videre til alt er blandet (ca.20 sek.).
Hell massen i formen og sett den i vannbadet. For at kaken skal bli jevnt stekt er det viktig at vannet når opp til kanten av kakeformen, etterfyll med vann hvis nødvendig.
Kaken stekes i 1t eller til den stivner. Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å kjenne på toppen av kaken. Den skal ikke "disse".
Kaken serveres kald, gjerne med Freia Kakefyll og mango-/appelsinsaus.
Detail Tips
Pin It