Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Kveldens Dronning
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Kveldens Dronning
Freia Kokesjokolader
Sjokoladekaker
Middels
Freia Bakeprodukter
Morsdag
Bryllup
17. Mai
Påske
INGREDIENTS
Kakebunn
125 gr smør /margarin
2 dl sukker
3 stk egg
1 dl melk
4 dl hvetemel
2 ts Freia Bakepulver
1.5 ts Freia Regia Bakekakao
Hvit sjokoladekrem
100 gr Freia Hvit sjokolade
1 stk egg
100 gr smør /margarin
80 gr melis
Hvit sjokoladeglasur
100 gr Freia Hvit sjokolade
30 gr smør /margarin
100 gr melis
2 ss vann
Pynt
Freia cocktailbær/kirsebær
Freia Appelsinkuler
Du trenger blant annet
bolle , springform, visp, kjele
Total Time
 75 
Overview
12
PREPARATION METHOD
Bunn
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn et egg av gangen. Tilsett melken og sikt inn det tørre. Ha røren i en smurt og strødd springform (24 cm i diameter) og stek på nederste rille ved 200 °C i ca. 35 min. Avkjøl på rist, i formen.
Hvit sjokoladekrem
Brekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad. Pisk egg og melis luftig. Pisk deretter inn romtemperert smør før den smeltede og avkjølte sjokoladen blandes i.
Hvit sjokoladeglasur
Brekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smør/margarin og vann. Tilsett melisen og rør glasuren jevn. Tilsett litt ekstra vann dersom glasuren blir for tykk eller klumpete. Del den avkjølte kakebunnen i to og fyll med ca. 3/4 av sjokoladekremen. Smør resten av sjokoladekremen i et tynt lag på utsiden av kaken, for å tette porene. Bre så den hvite sjokoladeglasuren over kaken og sett den til side for at glasuren skal stivne.
Pynt
Dekorer gjerne kaken med friske kirsebær eller Cocktailbær fra Freia. Et lite dryss med Freia Appelsinkuler passer ypperlig.
Detail Tips
Pin It