Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Kringle
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Kringle
Middels
Boller & gjærbakst
INGREDIENTS
75 gr romtemperert smør
3 dl melk
25 gr fersk gjær
600 gr hvetemel
75 gr sukker
1.5 salt
0.5 ts kardemomme
1 ss egg til pensling
15 gr smør
1 ts kanel
1 pk Freia Non Stop strøssel eller Freia Smelt Melkesjokolade
Total Time
 120 
Overview
10
PREPARATION METHOD
I kjøkkenmaskin: Varm opp 2 dl av melken til ca. 37 °C og rør ut den ferske gjæren i melken. Ha resten av ingrediensene i bakebollen, bortsett fra smøret og resten av melken. Kjør deigen sakte i kjøkkenmaskin i 3 minutter. Øk tempoet litt, og tilsett melken. Kjør deigen på denne måten i 5 minutter til den er blitt glatt og smidig. Sett så ned tempoet på kjøkkenmaskinen og tilsett litt og litt smør.
For hånd: Smelt smøret og avkjøl noe. Varm opp melken til ca. 37 °C. Rør ut den ferske gjæren i melken. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland inn melk, gjær og smør. Elt deigen godt i ca. 10 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted med klede over. Hev til dobbel størrelse i 30-40 minutter.
Kjevle ut gjærdeigen til rektangel, ca 1 ½ cm tykk. Smør på smør, strø på kanel og Non Stop Strøssel eller Melkelinser. Rull leiven sammen til en pølse og legg den på en stekeplate dekket med bakepapir (om man lager to kringler - legg dem på hver sin stekeplate). Form den som en kringle eller som en ring. Klipp så opp kransen på sidene med saks med ca. 3 cm mellomrom og bøy forsiktig litt til annenhver side. Sett kringlen med et klede over til heving på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse i 30-40 minutter. Pensle med egg. Stek kringlen i nedre del av ovnen på 175 °C i ca. 30 minutter.
Detail Tips
Pin It