Jordbær- og sjokolademoussekake
-
-
EASY
Kategori:
Anledning:
Jordbær- og sjokolademoussekake
- Sjokoladekaker
- Middels
- Desserter
- Ostekaker
- Jul
- Freia Bakeprodukter
- Morsdag
- Farsdag
- Sommer
INGREDIENTS
- Bunn
- 110 gr sukker
- 40 gr vann
- 2 stk egg
- 80 gr smør
- 125 gr Freia Dronning Sjokolade
- 10 stk jordbær
- Ostemousse
- 300 gr Philadelphia Original
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 75 gr sukker
- 2 dl fløte
- 1 plate gelatin
- 0.5 stk lime – kun skall
- 40 gr Freia Dronning Sjokolade
- 2 stk jordbær
- Sjokolademousse
- 1 pk Freia Sjokolademousse med Melkesjokolade
- 1 dl H-melk
- 1 dl fløte
- 1 plate gelatin
- Pynt
- 10 stk jordbær
- 20 gr Freia Dronning Sjokolade
- valgfri sjokoladedekor
- Du trenger
- springform 24 cm, bakepapir, kjele, visp, slikkepott, kjøkkenmaskin med piskeris og grind, kniv, vekt, litermål
Overview
En glutenfri deilig kake du garantert imponerer gjestene med. Kombinasjonen av friske bær og masse Freia Sjokolade i både bunnen, oste- og sjokolademoussen, gjør denne gode kaken søt, syrlig og frisk på en gang.
12
PREPARATION METHOD
-
Bunn
Hakk opp sjokolade og ha den i en bolle sammen med temperert smør. Kok opp sukker og vann. Helles over sjokoladen og smøret. Rør glatt, tilsett egg og rør glatt igjen. Hell røren over i springform kledd med bakebapir i bunnen og stek på 175 °C i 10 minutter. Avkjøl bunnen. Fjern papiret og legg bunnen tilbake i formen. Ta av hamsen på ca. 10 jordbær og del de i to. Legg de rundt sjokoladebunnen med snittflaten mot formen.
-
Ostemousse
Pisk fløten stiv. Kjør sukker, vaniljesukker og kremost glatt i kjøkkenmaskin, bruk grind. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Hakk opp sjokolade og del jordbær i små biter. Bland sammen krem og kremostmassen, vend inn sjokolade og jordbær. Varm opp 2 ss av massen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen i dette. Hell tilbake i resten av kremblandingen og rør sammen. Hell over sjokoladebunnen og jevn overflaten. Sett kaldt.
-
Sjokolademousse
Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Lag moussen som alternativ 2 på pakken. Varm opp 2 ss av moussen forsiktig på svak varme, og løs opp gelatinen i dette. Blandes tilbake i resten av moussen. Hell sjokolademoussen over ostemoussen og jevn ut overflaten. Avkjøl i minimum 1 time før servering.
-
Pynt
Løsne springformen og skyv kaken over på et fat. Del de resterende bærene i to og legg langs kanten av toppen. Dryss over hakket sjokolade og annen sjokoladepynt.
Detail Tips
-
- Bytt gjerne ut jordbær med bringebær.
-
- For en mildere sjokoladesmak, bytt ut Sjokolademousse 70% med Sjokolademousse med Freia Mellkesjokolade.