Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Idalux
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Idalux
Sjokoladekaker
Middels
Bursdag
INGREDIENTS
Bunn
4 stk eggehvite (r)
60 gr sukker
160 gr hasselnøttkjerner
100 gr melis
2 ts Freia Regia Bakekakao
Sjokolademousse
300 gr Freia Dronning Sjokolade
150 gr smør osaltet
3 stk gelatinplate r
4 stk eggeplomme (r)
6 stk eggehvite (r)
100 gr sukker
Marengspinner
2 stk eggehvite (r)
30 gr sukker
30 gr melis
1 ss Freia Regia Bakekakao
Du trenger blant annet
springform 24-26 cm
Total Time
 300 
Overview
12
PREPARATION METHOD
Bunn
Grovhakk hasselnøttene i en foodprosessor med melis og kakao. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend nøtteblandingen i marengsen med en slikkepott. Fyll massen i en springform med bakepapir i bunnen. Stek kaken i 30 minutter på 175 °C.
Sjokolademousse
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Knekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad sammen med smøret. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i 1 dl kokende vann. Bland eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så godt inn vannet med gelatinen. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend først 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott, vend så inn resten. Fjern bakepapiret fra nøttebunnen og legg bunnen tilbake i formen. Fyll i sjokolademousse. Sett kaken i fryseren i 2½ time. Ta ut kaken og skjær med en skarp kniv langs kanten. La den stå i kjøleskapet til du skal bruke den.
Marengspinner
Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland forsiktig inn melis og kakao. Ha blandingen i en sprøytepose med en tyll/tupp på 1/2 cm. Sprøyt lange stenger på et bakepapir og stek dem på 150 °C i ca. 30 minutter. Stengene stivner når de blir avkjølt. Oppbevares i en tett kakeboks til du skal bruke dem. Knekk dem opp i biter og pynt rundt kaken. Server gjerne med jordbærconsommé.
Detail Tips
Pin It