Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Gullkake
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Gullkake
Sjokoladekaker
Middels
Bryllup
INGREDIENTS
Bunn
80 gr peanøtter , salte
25 gr melis
2 stk eggehvite (r)
30 gr sukker
Karamellganache
85 gr sukker
15 gr sirup
1 dl kremfløte
100 gr Freia Hvit sjokolade
10 gr smør
Sjokolademousse
1 stk gelatinplate
150 gr Freia Dronning Sjokolade
75 gr smør
0.5 dl kaffe , sterk
2 stk eggeplomme (r)
2 stk eggehvite (r)
30 gr sukker
Du trenger blant annet
springform 24-26 cm
Total Time
 300 
Overview
12
PREPARATION METHOD
Bunn
Grovhakk peanøtter og bland sammen med melis. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland sammen marengs og nøtter, og ha det i en smurt form. Stekes i 25 minutter på 175 °C. Strø noen peanøtter over bunnen.
Karamellganache
Kok sukker og sirup til karamell. Ha i fløte og la det koke på svak varme til karamellen har smeltet. Hell karamellen over hakket, hvit sjokolade og rør inn smøret. Hell karamellganachen over den avkjølte nøttebunnen.
Sjokolademousse
Legg gelantinen i kaldt vann. Smelt hakket Dronning Sjokolade sammen med smør. Bland inn eggeplommene i den smeltede sjokoladen. Klem vannet ut av gelantinen, og smelt den i varm kaffe. Rør dette inn i sjokoladeblandingen. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland med sjokoladeblandingen. Hell moussen over karamellen og avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer. Pynt med sjokoladeflak og salte peanøtter.
Detail Tips
Pin It