Freia dobbel pavlova med sjokolade

Freia dobbel pavlova med sjokolade
 • Freia Kokesjokolader
 • Middels
 • Jul
 • Freia Bakeprodukter
INGREDIENTS
 • Marengs:
 • 6 stk eggehviter
 • 1 klype salt
 • 4 dl sukker
 • 2 ts Freia Vaniljesukker
 • 1.5 ss maizena
 • 2 ts sitronsaft
 • Sjokoladefyll:
 • 100 gr smeltet Freia Dronning Sjokolade
 • 2 ss Freia Bakekakao
 • Krempynt:
 • 6 dl kremfløte
 • 6 dl vaniljekrem
 • 1 boks hermetiske pærer
 • 100 gr grovhakket Freia Dronning Sjokolade
 • 200 gr smeltet Freia 70% Kokesjokolade
 • Valgfri pynt:
 • 1 pose Freia M Peanøtt
 • 1 pose Freia Daim Småbiter
 • Du trenger:
 • elektrisk vips eller kjøkkenmaskin , glass- eller metallbolle, stekebrett, bakepapir, litermål, vekt, sikt
 • Total Time 130 

Overview

   Pavlova med deilig Freia kokesjokolade! Marengsen kan lages flere dager i forveien og er fin å lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnene i store lufttette bokser i romtemperatur. Pynt med krem og smeltet sjokolade rett før servering. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.
   16

PREPARATION METHOD

 • Bunn:

  Forvarm ovnen til 225 grader. Visp eggehviter og salt til ett hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det vispes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljesukker og sitronsaft. Fordel røren mellom to bakebrett med bakepapir og form marengsen til to like store sirkler med en fordypning midten der du kan legge fyll senere. Hell 2 ss smeltet sjokolade i en tynn stråle på hver marengs og dryss over kakao med en fin sikt eller tesil. Sett stekeplatene i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 50 minutter og skru av ovnen. Hvis ovnen din har sterk overvarme kan det være lurt å bytte plass på de to platene etter halve steketiden. La marengsen stå i ovnen til den har blitt kald med ovndøren lukket.

 • Krempynt:

  Visp fløten til krem og visp inn vaniljekrem. Ha en av marengsbunnene på ett kakefat og legg på halvparten av kremen. Ha godt med hermetiske pærer i båter, smeltet sjokolade, grovhakket sjokolade og annet godt fra Freia. Legg den andre marengsen oppå og gjenta med krem, frukt og sjokolade. Server og motta applaus!

 • KONKURRANSEREGELER: BAKEKONKURRANSE

  Freia Hjemmekonditori utfordrer deg til bakekonkurranse! Bak vår favorittkake: Freia dobbel Pavlova med sjokolade og vis oss resultatet, uansett hvordan det blir. Smaken blir i alle fall god!

  Bak sjokoladekaken og delta i konkurransen ved å enten laste opp bildet i kommentarfeltet her på Facebook eller hashtag bildet med #Smakensomteller på Instagram.

  Fortell oss også gjerne om responsen du fikk!
  Bakemesteren bak den mest sjarmerende kaken vinner en kjøkkenmaskin fra KitchenAid.
  2. og 3. Plass vil motta bakeingredienser fra Freia Hjemmekonditori, som blant annet Dronningsjokolade, Freia 70% kokesjokolade, Freia bakekako, Freia bakepulver og Freia vaniljesukker, og et stort utvalg av ulike Freia strøssel.
  Konkurranseperioden varer fra 22.11.2017 klokken 08.00 til 17.12.2017 klokken 17.00. Kun personer over 16 år som er bosatt i Norge kan delta i konkurransen. Personer som er under 18 år trenger foresattes/verges godkjennelse for å delta i konkurransen.

  Konkurransen er arrangert av Mondelez Norge AS (Mondelez).

  Hvordan delta?
  Aksept av vilkår og betingelser

  Ved å delta i konkurransen aksepterer deltakeren konkurransereglene.
  Send inn bidraget ditt i kommentarfeltet på Facebook eller last opp bildet med hashtag #Smakensomteller på Instagram. Du er da med i trekningen av en KitchenAid kjøkkenmaskin. Mondelez kårer en vinner av KitchenAid kjøkkenmaskin til en verdi av ca. 5500 NOK,-, og kårer en 2. og 3. premie som består av bakeingredienser fra Freia Hjemmekonditori til en verdi av ca. 850 NOK,-.

  - Du må ha en egen Instagramkonto eller Facebookkonto for å delta i konkurransen
  - Del ditt bilde av vår favorittkake Freia dobbel Pavlova med sjokolade
  - Tagg bildet med #smakensomteller
  - Husk at du må ha åpen profil for at vi skal kunne se bidraget ditt
  - Du kan også laste opp bildet i kommentarfeltet nedenfor
  - Du kan delta med så mange bilder du ønsker, men du kan bare vinne én gang
  - Del gjerne bilder med venner og bekjente via sosiale medier
  - Deltagere må være over 16 år. (Personer som er under 18 år trenger foresattes/verges godkjennelse for å delta i konkurransen.)
  - Konkurransen er arrangert av Mondelez Norge AS og konkurransen er ikke i samarbeid med Facebook/Instagram
  Konkurranseregler

  Konkurranseperioden varer fra 22.11.2017 til 17.12.2017 klokken 17.00. Kun personer over 16 år som er bosatt i Norge kan delta i konkurransen. Personer som er under 18 år trenger foresattes/verges godkjennelse for å delta i konkurransen. Ansatte eller familiemedlemmer av ansatte i Mondelez kan ikke delta i konkurransen. Det samme gjelder kollegaer og familiemedlemmer av jurymedlemmene.

  Ved å laste opp ditt bilde bekrefter du at du ønsker å være med i konkurransen, samt at Mondelez kan offentliggjøre navnet ditt på Hjemmekonditori sin Facebook-side og Instagram konto dersom du vinner.
  Det er ingen kjøpeplikt for å delta i konkurransen. Juryen kårer en vinner etter endt konkurranse. Det mest sjarmerende bidraget vinner. Vinneren blir annonsert i kommentarfeltet til denne konkurranseposten.

  Vinnerne vil bli kontaktet av Mondelez i kommentarfeltet i løpet av dagen mandag 18.12.2017 etter konkurranseslutt. Vinnerne må oppgi nødvendige opplysninger til Mondelez innen 20.12.2017 klokken 15.00 slik at premien kan bestilles under vinnerens navn. Vinneren oppgir nødvendige opplysninger ved å sende Hjemmekonditori en privat melding på Facebook. Hvis vinneren er under 16 år må vinneren også oppgi kontaktopplysningene til foresatte/vergen slik at Mondelez skal kunne sikre at samtykke til å delta i konkurransen foreligger. Nødvendige opplysninger vil være: Fullt navn og leveringsadresse, samt en skriftlig bekreftelse på at du godtar konkurransevilkårene. Premie vil bli sendt og levert etter avtale med leverandør. Henting på post/butikk i vinnerens lokalområde kan forekomme.

  Mondelez forbeholder seg retten til å fjerne kommentarer og utestenge deltagere som ikke oppfyller disse konkurransereglene, eller som på annen måte anses å krenke moral eller lov. Mondelez kan videre ikke bli holdt ansvarlig for noe innhold som en deltager publiserer i konkurransen. Deltageren er selv ansvarlig for at de innehar samtlige rettigheter til å publisere innholdet og man innehar samtykke fra eventuelle avbildede personer.

  Ved å delta i konkurransen blir deltakeren nødt til å gi noen personlige opplysninger, som navn og kontaktinformasjon. Mondelez vil behandle personopplysninger for å oppfylle sine forpliktelser ved konkurransen, blant annet for å kontakte deltakerne, bære ut priser og publisere vinnerens navn i kommentarfeltet på Facebook.

  Det er frivillig å delta i konkurransen, og dermed å oppgi personlig informasjon. Ved å delta i konkurransen aksepterer du Konkurransevilkårene, og samtykker imidlertid at Mondelez behandler og publiserer dine personlige data i henhold til de ovennevnte formål og i samsvar med våre retningslinjer.
  Personopplysninger vil bli håndtert i henhold til myndighetskrav. Ifølge loven har du alltid rett til å tilbakekalle ditt samtykke til behandling av dine personopplysninger. Tilbaketrekker du ditt samtykke før en vinner er kåret anses du ikke lenger oppfylle kravene til å delta i konkurransen og Mondelez vil ikke lenger behandle dine personopplysninger. Du har også en lovfestet rett til gratis, en gang per kalenderår, etter skriftlig signert søknad rettet til Mondelez, motta informasjon om hva personopplysninger om deg som Mondelez behandler og hvordan disse dataene behandles. Ifølge loven har du rett til å be om korrigering i form av personlig informasjon om deg som Mondelez behandler.

  Juryen består av:
  Mia Jacobsen, Prosjektleder, SMFB Engine
  Miriam Tangen Wang, Social Media Manager, SMFB Engine

  Konkurransen er arrangert av:
  Mondelez Norge AS
  Johan Throne Holsts plass 1
  P.O. Box 6658 Rodeløkka
  NO-0502 Oslo, Norge

  www.freia.no
  http://www.mondelezinternational.no/

  Denne konkurransen er på ingen måte arrangert eller administrert av Facebook.

Detail Tips

 • Hvis du vil, kan du lage denne som en enkel pavlova. Da kan du bruke røren til å lage én stor eller halvere oppskriften.