Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Freia Yule log
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Freia Yule log
Ny vri på julekaken? Da bør du velge Freia’s smaksrike og saftige Yule log. Ikke bare smaker den godt, den bidrar også garantert til julestemningen!
Sjokoladekaker
Freia Kokesjokolader
Middels
Desserter
Jul
Freia Bakeprodukter
Andre
INGREDIENTS
Bunn:
6 stk store egg
150 gr sukker
50 gr Freia Bakekakao
1 ts Freia Vaniljesukker
Fyll:
3 dl kremfløte
50 gr melis
Sjokoladekrem:
100 gr Freia Dronning Sjokolade
1 ss romtemperert smør
1 ts instant kaffepulver
1 dl kremfløte
Pynt:
100 gr Freia Dronning Sjokolade eller Freia 70% kokesjokolade
melis til dekor
Du trenger:
langpanne (30x40 cm), kjele, bolle, visp, plastfolie, kjøkkenhåndkle, fjøl
Total Time
 90 
Overview
Ny vri på julekaken? Da bør du velge Freia’s smaksrike og saftige Yule log. Ikke bare smaker den godt, den bidrar også garantert til julestemningen!
8
PREPARATION METHOD
Bunn:
Sett ovnen på 180 grader. Del eggene i eggehviter og eggeplommer. Pisk eggehviter og halvparten av sukkeret, til sukkeret har gått i oppløsning og du har en fast hvit marengs. Pisk eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Pisk til den blir så lys og luftig som mulig før du sikter i kakao og vaniljesukker. Vend inn, deretter vender du inn litt og litt av marengsen. Dekk en liten langpanne ca. 30x40 cm med bakepapir, hell i røren og glatt ut. Stek midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøl kaken noe. Ha et rent kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken. Vipp kaken over på håndkleet så bakepapiret vender opp og ta av papiret. Rull kaken tett sammen på langsiden ved å løfte håndkleet og dytte kaken litt ekstra inn ved den første rullen. La den ligge sammenrullet til kaken er helt avkjølt.
Fyll og sjokoladekrem:
Pisk kremfløte og melis til en fast krem. Rull ut kaken og smør kremen jevnt utover. Rull kaken sammen igjen og dekk med plastfolie. La ligge en times tid i kjøleskapet mens du lager sjokoladekremen. Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle sammen med smør. Varm opp fløte og kaffe til det ryker og hell over i bollen. La stå i et par minutter og rør til sjokoladen har smeltet. Sett i kjøleskapet og rør i den nå og da til du har en jevn og tykk krem.
Pynt:
Ta kaken ut av kjøleskapet og skjær 1 cm av hver side av kaken så du får rene snitt i endene. Skjær så en skrå bit av kaken, ca. ⅓ av størrelsen. Legg den største delen på et fat og legg den minste delen med det skrå snittet inn mot den største, slik at det ser ut som en gren. Smør sjokoladekrem på hele kaken bortsett fra endene. Smelt sjokolade over vannbad og legg et bakepapir på en fjøl som passer i kjøleskapet. Hell sjokoladen over på papiret og stryk utover til det er ca. 1 mm lag med sjokolade. Sett i kjøleskapet og la sjokoladen stivne helt. Brekk sjokoladen opp i biter og fest på kaken. Kaken kan oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Gi kaken et lett dryss med melis før servering, så får trestammen litt nysnø.
Detail Tips
Pin It