Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Freia Sjokolademuffins
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Freia Sjokolademuffins
Sjokolademuffinsene for deg som er ekstra glad i sjokolade, med både sjokoladekrem og sjokoladesaus for å toppe det hele! Enkelt og godt rett og slett.
Lett
Freia Kokesjokolader
Bursdag
Cupcakes & muffins
Freia Bakeprodukter
Morsdag
Farsdag
Valentine' s Day
INGREDIENTS
Bunn:
1 stk egg
150 gr sukker
100 gr Freia Dronning Sjokolade
50 gr smør
2 ts Freia Bakepulver
1 ts Freia Vaniljesukker
250 gr hvetemel
1 dl melk
Glasur: Sjokoladekrem
50 gr melis
110 gr smør romtemperert
75 gr Freia Dronning Sjokolade
0.5 ss krutt sterk, kald espresso /1/2 ts instant kaffe rørt ut i 1/2 ss kokende vann, så avkjøl
Glasur: Sjokoladesaus
50 gr Freia Dronning Sjokolade
0.5 dl kremfløte
Du trenger:
Elektrisk vips, kjøkkenmaskin eller manuell visp, bolle, slikkepott, min. 12 muffinsformer, litermål, vekt, sprøytepose
Total Time
 70 
Overview
Sjokolademuffinsene for deg som er ekstra glad i sjokolade, med både sjokoladekrem og sjokoladesaus for å toppe det hele! Enkelt og godt rett og slett.
12
PREPARATION METHOD
Bunn:
Sett stekeovnen på 175 grader. Grovhakk sjokoladen og smelt smøret. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha sjokoladen i smøret. Vent et par minutter og rør rundt til sjokoladen har smeltet. Pisk egg og sukker lett sammen, ikke så mye at det blir eggedosis. Rør det tørre sammen og rør til slutt alle ingrediensene sammen. Ha muffinsformer av papir i en muffinspanne av metall. Ha røre ⅔ opp i formene og stek i 15-20 minutter. Sjekk med en fyrstikk eller grillpinne etter 15 minutter. Hvis det ikke sitter røre igjen på pinnen er de klare. La stå i noen minutter i formen og ta dem ut. Avkjøl på rist.
Glasur, Sjokoaldekrem:
Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side. Pisk melis og smør til en lys og luftig krem. Pisk inn sjokoladen og litt og litt kaffe. Hvis den blir for løs å jobbe med kan du sette den i kjøleskapet i 10 minutter.
Glasur, Sjokoladesaus:
Varm kremfløte i en liten kjele til det ryker. Trekk til side. Ha i finhakket sjokolade og la stå i et par minutter og rør til en slett saus. Avkjøl noe, men bruk den ganske raskt så den ikke stivner før du bruker den.
Pynt:
Sprøyt sjokoladekremen på toppen av hver muffins til du får en fin topp, la kremen avkjøles i et par minutter før du heller sjokoladesausen delikat over. På toppen er det bare fantasien som stopper deg. Vi har brukt sjokolade skåret i strimler. Bruk en skarp kniv og skjær sjokoladen opp på tvers. Bruk gjerne Freia lys, mørk og hvit sjokolade.
Detail Tips
For sjokoladeelskerne der ute blir det ekstra godt hvis en også pynter med sjokolade, vi har pyntet med Freia kokesjokolade skåret i strimler. Bruk en skarp kniv og skjær sjokoladen opp på tvers. Bruk gjerne Freia lys, dronning og hvit sjokolade.
Pin It