-
Donuts:
Smelt smør, tilsett melk og varm opp til det er fingervarmt. Rør ut gjæren i den lunkne væska.
-
Ha det i en kjøkkenmaskin og tilsett sammenvispet egg, sukker, vaniljesukker og bakepulver. Rør det litt sammen og tilsett hvetemel til en jevn og glatt deig. Elt i ca. 10 minutter, deigen skal være litt bløt.
-
Hvelv deigen ut på en melet bordplate og kjevle ut til ca. 2 cm tykk. Dypp en rund utstikker i hvetemel og stikk ut rundinger. Bruk en kjernehusutstikker til å lage hull i midten. Gjenta til deigen er oppbrukt.
-
Legg ringene på ett bakepapir, børst av overflødig mel og dekk til med kjøkkenhåndkle. La donutsene etterheve minst en time til de er luftige og tydelig større.
-
Varm opp olje i en vid, tykkbunnet kjele (gjerne i støpejern) til ca. 180 °C. Gjør klart ett brett med en rist oppå. Friter ca. 3 donuts av gangen. Snu når de er gyldenbrune under og stek ferdig. Legg de friterte kakene på risten, slik at overflødig fett renner av. Avkjøl litt.
-
Glasuren:
Ha sukker, fløte og smør i en liten gryte og kok opp. Ta gryten av varmen og rør inn den hakkede sjokoladen.
-
Dypp de avkjølte donutsene halvveis ned i glasuren og sett dem på et brett til glasuren stivner.