Fastelavnsboller

Fastelavnsboller
No Video
  • Middels
  • Freia Bakeprodukter
  • Boller & gjærbakst
  • Fastelavn
INGREDIENTS
  • Boller
  • 100 gr smør
  • 500 gr hvetemel
  • 3.5 dl melk
  • 50 gr fersk gjær
  • 100 gr sukker
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts Freia Bakepulver
  • Pensling
  • 1 stk egg
  • Fyll
  • kremfløte
  • melis
  • Du trenger blant annet
  • bakepapir
  • Total Time 120 

Overview

      Fastelavnsbollene er et must på fastelavnssøndag. Har du ordentlig gode boller, som vi har oppskriften på her, så er resten enkelt: Del bollene i to og fyll de med krem, og makron eller syltetøy, om du tør. Dryss litt melis på toppen, og vips, verdens beste fastelavnsboller!
      16

PREPARATION METHOD

  • Smuldre smøret i mesteparten av melet.
  • Tillsett gjæren i lunken melk.
  • Rør så inn sukker, salt, kardemomme og bakepulver.
  • Bland i mer mel hvis det trengs og elt det sammen til en passe fast deig.
  • Dekk den til med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
  • Trill ut bollene og legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate.
  • Etterhev under dekke i ca. 20 min.
  • Pensle bollene med egg. Stekes i ovnen på nederste rille ved 225 °C i ca. 15 min eller til de har fått en gyllen farge.
  • Avkjøl bollene på rist.
  • Montering

    Pisk kremfløten stiv og del bollene i to.
  • Fyll krem mellom lagene og dryss litt melis på toppen.

Detail Tips

  • Fastelavnsboller med mandelfyll:
  • Mens bollene steker rører du sammen 400 g marsipan med 1 dl melk til en jevn løs masse. Smør på et godt lag med masipanfyllet på den underste delen og et lag med pisket krem over det. Sett på "lokket" og sikt et lag melis på toppen av bollen.
  • Ønsker du annet fyll, er det bare å bruke fantasien. Makronfyll, Vaniljekrem eller syltetøy egner sig godt.