Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Dronningens Drømmekake
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Dronningens Drømmekake
Sjokoladekaker
Middels
Bryllup
Nyttår
INGREDIENTS
Bunn
50 gr Freia Regia Bakekakao
100 gr sukker brunt
2 dl vann varmt
125 gr smør , mykt og osaltet
150 gr sukker
225 gr hvetemel
0.5 ts Freia Bakepulver
0.5 ts natron
2 ts Freia Vaniljesukker
2 stk egg
Sjokoladekrem
250 gr Freia Dronning Sjokolade
5 dl kremfløte
Ganach
0.3 l kremfløte
1 dl sirup , lys
450 gr Freia Dronning Sjokolade
Kakefyll
150 gr blåbær
1 pk vaniljekrem
Freia Dronning Sjokolade
50 gr marsipan
Du trenger blant annet
2 springform 24-26 cm
Total Time
 300 
Overview
12
PREPARATION METHOD
Bunn
Sikt kakao og brunt sukker i en bolle, hell på kokende vann og pisk til blandingen er uten klumper. Pisk smør og sukker kremete og luftig. Tilsett egg vekselsvis med det tørre blandet sammen. Tilsett så kakaoblandingen forsiktig. Smør to springformer og fordel røren i dem. Stek kakene på 180 °C i ca. 30 minutter.
Sjokoladekrem
Smelt hakket sjokolade i fløten over svak varme. Sett blandingen i kjøleskapet i 3-4 timer. Rør rundt ca. hvert halvtime. Pisk den så noen minutter til krem.
Ganach
Bland kremfløte og sirup i en gryte, varm opp til kokepunktet under stadig omrøring. Ta gryten av varmen og rør inn sjokoladen. Avkjøl til den tykner.
Kakefyll
En kakeform dekkes inni med plastfilm. Legg i den ene avkjølte kakebunnen. Hell først i blåbærene og så vaniljekrem. Dryss på hakket sjokolade. Sett formen i fryseren i en time. Ta ut kaken og sett den på et kakefat. Kjevl ut marsipan, skjær til størrelsen på kaken og legg den på. Legg på den andre kakebunnen. Dekk hele kaken jevnt med sjokoladekrem. Sett kaken kaldt i 15 minutter. Smør toppen og siden av kaken med ¼ av ganachen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 15 minutter. Gjenta prosessen to ganger til. Stryk over med en slikkepott den siste gangen så ganachen blir jevn. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i en time. Dekorer så kaken med restene av ganachen med en sprøytepose/kremmerhus av matpapir. Pynt med sølvkuler.
Detail Tips
Pin It