Dronningdrømkake

Dronningdrømkake
No Video
  • Freia Kokesjokolader
  • Sjokoladekaker
  • Middels
  • Jul
  • Bursdag
  • Freia Bakeprodukter
  • Morsdag
  • Newsletter
  • Farsdag
  • Prioritized
  • Bryllup
  • Nyttår
INGREDIENTS
  • Kakebunn
  • 3 stk egg
  • 4 dl sukker
  • 300 gr smeltet smør
  • 1 dl melk
  • 5 dl hvetemel
  • 1.5 ts Freia Vaniljesukker
  • 3 ts Freia Bakepulver
  • 3 ss Freia Regia Bakekakao
  • Fyll
  • vaniljekrem
  • Sjokoladeglasur
  • 3 dl kremfløte
  • 400 gr Freia 70% Kokesjokolade
  • 50 gr smør
  • Dekor
  • 3 plate Freia Dronning Sjokolade
  • Du trenger blant annet
  • bolle , visp, springform, kjele, brødform, plastfilm
  • Total Time 70 

Overview

      Dronningdrømkake er en eksklusiv variant av en klassisk sjokoladekake med både sjokoladeglasur og vaniljekrem. Til glasuren har vi brukt Freia 70% Kokesjokolade, for en ekstra mørk og fyldig smak av sjokolade.
      12

PREPARATION METHOD

  • Kakebunn

    Egg og sukker piskes til eggedosis.
  • Sikt det tørre i og rør inn vekslevis med melk og smeltet smør.
  • Ha alt i en smurt og melet springform (24 cm). Stekes på 180 °C i ca 40-55 minutter.
  • Del kaken i to eller tre lag og fordel vaniljekrem mellom lagene.
  • Sjokoladeglasur

    Gi fløten et oppkok og sett den til side, ha i Freia 70% Kokesjokolade.
  • Når sjokoladen har smeltet røres blandingen sammen slik at den setter seg.
  • Mykt smør røres i til slutt.
  • Dekor

    Velg sjokolade etter hvor mørke du ønsker krøllene. Vi har brukt Freia Dronning Sjokolade, som inneholder 43% kakao.
  • Smelt sjokoladeplatene i en bolle i vannbad.
  • Dekk en liten brødform med plastfolie. Hell sjokoladen i formen og sett den i kjøleskapen til sjokoladen har stivnet.
  • Bruk en ostehøvel eller en potetskreller til å lage sjokoladekrøller. Krøllene blir finest hvis sjokoladen får ligge litt i romtemperatur først.
  • Smør på sjokoladeglasuren og pynt som på bildet. Så enkelt, men så lekkert.

Detail Tips