Oppskrifter
Boller & gjærbakst
Cookies & kjeks
Cupcakes & muffins
Desserter
Drikke
Frosting & glasur
Kaker
Gulrotkaker
Ostekaker
Sjokoladekaker
Andre
KAKEMIKS
Konfekt
Andre
Anledninger
17 Mai
BarneBursdag
Bryllup
Bursdag
Dårlig tid
Farsdag
Fastelavn
Halloween
Høst
Jul
Morsdag
Nyttår
Påske
Sommer
Valentine's Day
Produkter
Freia.no
Dronningdrømkake
EASY
SKRIV UT
Kategori:
Anledning:
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Dronningdrømkake
Dronningdrømkake er en eksklusiv variant av en klassisk sjokoladekake med både sjokoladeglasur og vaniljekrem. Til glasuren har vi brukt Freia 70% Kokesjokolade, for en ekstra mørk og fyldig smak av sjokolade.
Freia Kokesjokolader
Sjokoladekaker
Middels
Jul
Bursdag
Freia Bakeprodukter
Morsdag
Newsletter
Farsdag
Prioritized
Bryllup
Nyttår
INGREDIENTS
Kakebunn
3 stk egg
4 dl sukker
300 gr smeltet smør
1 dl melk
5 dl hvetemel
1.5 ts Freia Vaniljesukker
3 ts Freia Bakepulver
3 ss Freia Regia Bakekakao
Fyll
vaniljekrem
Sjokoladeglasur
3 dl kremfløte
400 gr Freia 70% Kokesjokolade
50 gr smør
Dekor
3 plate Freia Dronning Sjokolade
Du trenger blant annet
bolle , visp, springform, kjele, brødform, plastfilm
Total Time
 70 
Overview
Dronningdrømkake er en eksklusiv variant av en klassisk sjokoladekake med både sjokoladeglasur og vaniljekrem. Til glasuren har vi brukt Freia 70% Kokesjokolade, for en ekstra mørk og fyldig smak av sjokolade.
12
PREPARATION METHOD
Kakebunn
Egg og sukker piskes til eggedosis.
Sikt det tørre i og rør inn vekslevis med melk og smeltet smør.
Ha alt i en smurt og melet springform (24 cm). Stekes på 180 °C i ca 40-55 minutter.
Del kaken i to eller tre lag og fordel vaniljekrem mellom lagene.
Sjokoladeglasur
Gi fløten et oppkok og sett den til side, ha i Freia 70% Kokesjokolade.
Når sjokoladen har smeltet røres blandingen sammen slik at den setter seg.
Mykt smør røres i til slutt.
Dekor
Velg sjokolade etter hvor mørke du ønsker krøllene. Vi har brukt Freia Dronning Sjokolade, som inneholder 43% kakao.
Smelt sjokoladeplatene i en bolle i vannbad.
Dekk en liten brødform med plastfolie. Hell sjokoladen i formen og sett den i kjøleskapen til sjokoladen har stivnet.
Bruk en ostehøvel eller en potetskreller til å lage sjokoladekrøller. Krøllene blir finest hvis sjokoladen får ligge litt i romtemperatur først.
Smør på sjokoladeglasuren og pynt som på bildet. Så enkelt, men så lekkert.
Detail Tips
Pin It