Dessertpai med hvit sjokolade og bringebær
-
-
EASY
Kategori:
Anledning:
Dessertpai med hvit sjokolade og bringebær
- Middels
- Bursdag
- Freia Bakeprodukter
- Morsdag
- Andre
- Farsdag
- 17. Mai
- Sommer
INGREDIENTS
- Paibunn
- 250 gr mel
- 50 gr Freia Bakekakao
- 125 gr melis
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 1.5 stk egg
- 250 gr smør - temperert
- Makronfyll
- 1 pose Freia Makronfyll
- 5 ss varmt vann
- Ganache
- 360 gr Freia Hvit sjokolade
- 70 gr smør
- 2 dl fløte
- Pynt
- 200 gr friske bringebær
- melis
- Du trenger
- paiform avlang 15 x 30 cm eller rund ca 26 cm, kjevle, kjøkkenmaskin med grind, bolle, visp, kjele, slikkepott
PREPARATION METHOD
-
Paibunn
Ha mel, bakekakao, melis, og smør i kjøkkenmaskin med grind, og kjør dette sakte sammen. Ha forsiktig i egg, og kjør deigen sammen. Pakk i plastfolie, og legg i kjøleskap i min. 2 timer. Ta ut og la den temperere seg litt på benken, ca. 20 minutter. Bruk godt med mel for å kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykk. Fór paiformen med deigen og børst av overflødig mel.Dekk bunnen med aluminiumsfolie og fyll den med ris eller tørkede erter. Dette gjør man fordi kanten ikke skal synke ned eller deigen skal boble opp under steking. Stek bunnen ca.12 minutter på 180 °C , ta vekk erter/ris og folie. Stek videre i 5 minutter til.
-
Makronfyll
Bland makronpulveret med det varme vannet og hell fyllet over bunnen. Stek på 180 °C i 15 min til fyllet er gyldent. Avkjøl.
-
Ganache
Varm fløte til kokepunktet og ta kjelen av varmen. Tilsett hakket sjokolade og rør glatt, tilsett smør og rør glatt igjen. Hell ganachen over makronfyllet og sett til avkjøling.
-
Pynt
Når det er stivt, pynt med friske bær og avslutt gjerne med et lett dryss melis.
Detail Tips
-
- Bytt ut bringebærene med andre typer bær eller frukt alt etter sesong.