17. Mai festkake

17. Mai festkake
No Video
  • Lett
  • Andre oppskrifter
  • 17. Mai
INGREDIENTS
  • Bunn:
  • 3 dl sukker
  • 1.5 dl mel
  • 1.5 dl potetmel
  • 1.5 ts Freia Bakepulver
  • 5 stk egg
  • Krem:
  • 300 gr Philadelphia Original
  • 300 gr smør , temperert
  • 600 gr melis
  • Pynt:
  • 2 pk Non Stop i rødt, hvitt og blått
  • 250 gr friske bær , feks bringebær, blåbær og jordbær
  • Du trenger:
  • kjøkkenmaskin med piskeris og grind, slikkepott, bakepapir, litermål, sikt Springform 26 cm
  • Total Time 75 

Overview

      16

PREPARATION METHOD

  • Bunn

    Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt sammen det tørre, og vend dette lett inn i eggedosisen. Hell over i springform kledd med bakepapir i bunnen og stek på 175 °C i 30 minutter. Avkjøl.
  • Krem

    Pisk sammen kremost og smør til det er klumpfritt. Tilsett litt og litt melis, og pisk kremen luftig og glatt.
  • Pynt

    Del bunnen i tre like lag. Fyll krem og bær mellom hvert lag. Avslutt med å dekke hele kaken med krem. Sorter alle Non Stop′ene etter farge og dekk kaken slik at det ser ut som et norsk flagg. Start med blått, så hvitt og avslutt med rødt.

Detail Tips

  • Philadelphiakremen kan byttes ut med vanlig pisket krem, men da må kaken spises raskt. Fargen fra Non Stop vil over lengre tid farge av og forsvinne i kontakt med vanlig pisket krem.
  • For deilig sjokoladesmak, tilsett 100 g hakket Dronningsjokolade i kakerøren.