Informasjonskapsel policy

close
Hva er informasjonskapsler?
En informasjonskapsel er en lite datafil som lagres på datamaskinen din i nettleseren når visse websider besøkes. En informasjonskapsel inneholder ikke eller samler ikke inn informasjon isolert, men når den leses av en server via en nettleser. Den kan angi informasjon for å lette en mer brukervennlig tjeneste blant annet ved å registrere data om brukeres preferanser, oppdage feil og/eller samle inn data for statistikk. En informasjonskapsel vil ikke skade datamaskinen, og ingen personlig identifiserende informasjon lagres fra bruken på dette nettstedet. For mer informasjon om hvordan informasjonskapslene brukes, se Hvordan vi bruker informasjonskapsler. Full bruk av vårt webområde krever installasjon av informasjonskapsler. Hvis du ønsker å deaktivere en av de installerte informasjonskapslene, vil du sannsynligvis fortsatt søke på nettstedet. Visse funksjoner på nettstedet kan imidlertid da være deaktivert. De fleste nettleserne (f.eks. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari og Google Chrome) aktiverer informasjonskapslene automatisk. Du kan bestemme om og i hvilken grad informasjonskapsler skal få tilgang til datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren du bruker. Se Behandling av informasjonskapsler hvor du kan finne ut hvordan du kan kontrollere og endre innstillingene for informasjonskapslene. Vær oppmerksom på at hvis du ikke gjør endringer, betyr det at du godtar nettleserens standardinnstillinger, og at du samtykker i informasjonskapselsaktiviteten. Hvis du ikke samtykker, kan du endre nettleserinnstillingene og begrense eller deaktivere informasjonskapslene.

Denne informasjonen er fremstilt som en del av våre anstrengelser for å tilfredsstille ny lovgivning og sikre at vi er åpne, ærlige og klare vedrørende vår brukerpolicy. Se vår Personvern Policy for mer informasjon.
Hvordan vi bruker informasjonskapsler
Du merker kanskje at det finnes forskjellige typer informasjonskapsler som genereres under besøket ditt på dette webområdet. Vi bruker tre typer informasjonskapsler:
  • Midlertidige informasjonskapsler slettes automatisk etter hvert besøk.
  • Permanente informasjonskapsler blir værende på plass under flere besøk på nettstedet.
  • Tredjeparts informasjonskapsler brukes av partnernes webområder som er integrert i vårt nettsted eller som vi er koblet til.

Midlertidige informasjonskapsler
Disse gjør det mulig for deg å utføre viktige funksjoner på nettstedet, f.eks. å huske et gjentatt skjemafeltelement innenfor en nettleserøkt. De hjelper i tillegg til med å begrense behovet for å overføre informasjonen på tvers av Internett. De lagres ikke på datamaskinen, og vil utløpe når du avslutter nettleserøkten.
Permanente informasjonskapsler
Disse gjør det mulig for oss å gjenkjenne anonyme, flergangsbesøkende på nettstedet. Ved å sammenligne anonyme, tilfeldig genererte identifikatorer kan et arkiv lages for spesifikk søkeinformasjon slik som for eksempel hvordan du kommer til nettstedet, sidene du ser på, alternativene du velger og rutemønsteret ditt på nettstedet. Ved å overvåke denne informasjonen er vi i stand til å gjøre forbedringer på nettstedet, inkludert reparasjon av feil og forbedring av innholdet.

Vi bruker programvaren Adobe SiteCatalyst for å analysere sidebruken, sideinteraksjoner og de faktiske rutemønstrene på nettstedet vårt. Dette kalles «webstatistikk» eller «webanalyse». Vi registrerer ikke personlig informasjon som en del av denne prosessen.
Tredjeparts informasjonskapsler
You have the ability to accept or decline cookies by modifying the settings in your browser. However, you may not be able to use all the interactive features of our site if cookies are disabled.Når du besøker vårt nettsted, kan du kanskje merke noen informasjonskapsler som ikke er knyttet til Mondelēz International. Hvis du åpner en webside som inneholder integrert innhold, for eksempel fra Facebook eller YouTube, kan du bli sendt informasjonskapsler fra disse webområdene. Vi kontrollerer ikke fremstillingen av disse informasjonskapslene. Derfor foreslår vi at du kontrollerer de enkelte webområdene fra tredjeparter for mer informasjon om informasjonskapslene og hvordan du kan behandle dem.

Følgende tredjeparts informasjonskapsler brukes på nettstedet:

  • Adobe Omniture SiteCatalyst – brukes til analyse av webområdet
  • Facebook – brukes av delingsknappen
  • Pinterest – brukes av delingsknappen
Behandling av informasjonskapsler

Aktivering og deaktivering av informasjonskapsler
Hvis du ikke vet hvilken type og versjon nettleser du bruker til å få tilgang til Internett, klikk på Hjelp øverst i nettleservinduet, deretter Om. Den relevante informasjonen du trenger, blir da vist.
Internet Explorer
Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0

Klikk på fanen Verktøy øverst i nettleservinduet, velg Alternativer for Internett og klikk deretter på fanen Personvern. Kontroller at personvernnivået er satt til Middels eller lavere, noe som da aktiverer informasjonskapslene i nettleseren. Innstillinger over Middels deaktiverer informasjonskapsler.
Google Chrome (siste versjon)
Klikk på skiftenøkkelikonet øverst i nettleservinduet og velg Innstillinger. Klikk Vis avanserte innstillinger nederst, og finn delen Personvern. Klikk Innstillinger for innhold og velg Tillat at nettsteder lagrer data på maskinen for å aktivere informasjonskapsler. For å deaktivere informasjonskapslene hak av alternativene Blokker at nettsteder lagrer data på maskinen, Blokkér informasjonskapsler og nettstedsdata fra tredjepart og Fjern informasjonskapsler og andre nettsteds- og plugin-data når jeg avslutter nettleseren.
Mozilla Firefox
Klikk Innstillinger i nettleservinduet. Deretter trykker du på ikonet for Personvern i vinduet som vises. Merk alternativet Tillat infokapsler for å aktivere informasjonskapslene. Hvis du ønsker å deaktivere informasjonskapslene, fjern haken i denne boksen.
Safari
Klikk på tannhjulikonet øverst i nettleservinduet og velg Valg. Klikk ikonet for Personvern i vinduet som vises. Merk av alternativet som lyder Blokker informasjonskapsler: Fra tredjeparter og annonsører. Hvis du ønsker å deaktivere informasjonskapslene fullstendig, merk av i boksen Aldri.